· 

Welke veiligheidscurssussen zijn er?

Veiligheidscursussen zijn een geweldige manier om te leren hoe te reageren op verschillende situaties op het werk. Veel bedrijven bieden deze cursussen aan als onderdeel van hun arbeidsvoorwaardenpakket. Zoals een BHV cursus, VCA cursus en EHBO. Er is echter ook veel training beschikbaar voor individuen die deze cursussen in hun eigen tijd willen volgen. Deze cursussen kunnen u leren hoe u veilig kunt blijven in het geval van een aanval of natuurramp. 

 

Wat leer je op een cursus?

Trainingen leren hoe je moet reageren op toekomstige acties. Je kunt trainingen volgen om je te voorzien van de vaardigheden die je nodig hebt als er een crisis uitbreekt. In dat geval kun je ervoor zorgen dat je werkgever en medewerkers tegen gevaar beschermen. Daarom is het belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijke gevaren op de werkplek. Sommige bieden trainingen voor hun werknemers om de veiligheid van bedrijven in geval van een crisis te garanderen.

Cursussen volgen via bedrijf?

Veel bedrijven bieden trainingen voor hun werknemers om de veiligheid in geval van een crisis te garanderen. Het is belangrijk om trainingen te volgen op een moment dat ze niet worden getroffen door een crisis. Hierdoor leer je jezelf en anderen beschermen.  Daarnaast zijn er ook verplichte cursussen, vanuit de arbowet, die je kunt volgen. Zoals brandveiligheid, ehbo en reanimatietraining. 

 

Deze cursussen geven je de vaardigheden die je nodig hebt om met gevaarlijke situaties te gaan. Als medewerker zul je vaak niet alle details over gevaarlijke situaties weten. Daarom kan het helpen om meer te leren over brandbestrijdings- en evacuatieplannen tijdens oefeningen en rollenspellen. Gedurende deze les leer je wat je moet doen als er echt eens iets fout gaat op de werkvamplek. Ook leer je hoe verschillende gevaarlijke situaties en acties reageren en wat er dan gebeurt in jouw werkomgeving. Als een medewerker vaak het initiatief neemt als er iets fout gaat, is dit echt wel waardevolle informatie.

Ervaring opdoen tijdens een EHBO-cursus na een ongeval.

 

Als je je inschrijft voor de EHBO cursus, leer je omgaan met een veelheid aan zaken, zoals het behandelen van wonden en verbandwonden.  Ook leer je tijdens rollenspellen omgaan met patiënten en omstanders.  Daarnaast leer je over veel andere medische procedures, zoals het schoonmaken van de ogen van patiënten of het toedienen van reanimatie.  Slachtoffers werken niet altijd mee aan uw hulpzoektocht omdat ze door u onder druk worden gezet of omdat ze versuft zijn door alcohol of drugs.  Of misschien willen ze je hulp om een andere reden niet.  Door via een rollenspel inzicht te krijgen in de reacties van slachtoffers, kun je beter helpen.  Omdat omstanders de hulpverlening kunnen belemmeren, ligt in de cursus de nadruk op het omgaan met hen.  Welke methoden gebruikt de klas om zichzelf veilig te houden?  Hoe meet je een situatie?  Hoe ga je om met een slachtoffer dat wil verhuizen terwijl jij zorgt voor een gebroken heup?  Bij het omgaan met een slachtoffer is het belangrijk om vertrouwen te hebben in iemands capaciteiten en te weten hoe de leiding te nemen.  Dit kan worden bereikt door het beoefenen van onveilige activiteiten in een veilige omgeving.

Wat kan je na een eerste hulp bij ongevallen cursus?

 

Na het succesvol afronden van een EHBO-cursus behaal je een tweejarig EHBO-certificaat dat geldig is.  Daarna kun je een opfriscursus volgen om je EHBO-kennis en -vaardigheden op peil te houden.  Wanneer je dit diploma ontvangt, weet je zeker dat je iemand kunt helpen als die het nodig heeft.  Deze vaardigheid is nuttig op elke werkplek en in elke situatie.  Mensen kunnen deze kennis zelfs gebruiken om beslissingen te nemen in een moeilijke tijd.  Overal waar mensen zijn, kunnen ongelukken gebeuren.  Het belang van eerste hulp en het kunnen herkennen van gevaarlijke materialen of gereedschappen neemt echter toe wanneer er gevaarlijke gereedschappen of materialen worden gebruikt.  Daarnaast kan iemand je inhuren voor een EHBO-post overal waar veel mensen samenkomen, zoals een stadion of pretpark.  Gebeurtenissen met alcohol, drugs of sport leiden vaak tot ongevallen.  Dit komt omdat meer mensen samenkomen om een hoger risico op een ongeval te creëren.  Mensen kunnen spoedeisende hulp krijgen van EHBO-organisaties zoals het Witte Kruis.  Evenementen vereisen een bepaald aantal aanwezigen om een EHBO-diploma te behalen.  Het is ook noodzakelijk om eerste hulp in te huren om ondersteuning bij evenementen te garanderen.